Alimentární infekce

kliknutím zvětšíte
Alimentární infekce Bookretail s.r.o.
ks
Kód:0338455
Nakladatel:Bookretail s.r.o.
Cena s DPH : 130,- Kč
DPH:10 %
Sleva celkem:13 %
Původní cena s DPH:150,- Kč
Dostupnost:U dodavatele
Autor: Vacek Václav
Nakladatel: Bookretail s.r.o.
EAN: 9788072621668
Počet stran: 168
timestamp: 27912059144
Typ: Knihy - paperback
Vydání: 1
Rozměr: 190x109x11
Hmotnost: 0.184
Datum uvedení: 01.01.2002
Z úvodu:Žijeme v době, poznamenané nejen úspěchy vědy a techniky, ale také již deset až patnáct let trvajícím globálním nástupem infekčních nemocí. Mezi nimi zaujímají významné místo infekce přenášené vodou a potravinami, které v převážné většině postihují trávicí ústrojí. Pojem „bezpečnost potravin“, který by ještě před dvaceti lety nikoho nezaujal, se v poslední době stal nejen jedním z nosných programů Světové zdravotnické organizace, ale i vysoce prioritním předmětem jednání vedoucích státníků a parlamentů mnoha zemí, mezi nimi i USA, Kanady, Velké Británie, ale též Rady Evropy. (…) Pacienti, kteří navštíví s průjmovým onemocněním lékaře, však představují jen zlomek skutečného výskytu těchto nákaz. Odhaduje se, že v hospodářsky vyspělých zemích se ve statistikách zachytí nejvýše 10 % infekcí, spojených s průjmem. Ostatní se nemocný pokusí zvládnout domácími prostředky sám. (…) Výraz alimentární infekce (angličtina tu má přesnější výraz „foodborne infections“) označuje nemoci, jejichž etiologické agens vstupuje do organismu trávicím ústrojím (obvykle s potravou, případně vodou), bez ohledu na to, ve kterém orgánu či systému se nakonec infekce manifestuje. V většině případů se infekce opět manifestuje poruchou funkce trávicího ústrojí, ale v nejširším smyslu sem patří i poliomyelitida, hepatitida A a E, listerióza, břišní tyfus, brucelóza, infekce Helicobacter pylori a mnohé další.Bylo by tedy lépe zde mluvit o infekcích trávicí soustavy případně o gastrointestinálních infekcích, ale pro zachování výrazové stručnosti budeme užívat výrazu „alimentární infekce“ a zabývat se budeme pouze jejich dílčím úsekem, infekcemi, které se projevují postižením trávicí trubice: tedy průjmem, nevolností a zvracením jako nejčastějšími příznaky.Středem pozornosti této příručky jsou stavy, se kterými se může setkat praktický lékař pro dospělé v podmínkách ČR u průměrného ambulantního pacienta, tj. u osoby s více či méně normální odolností proti infekcím.

Zboží ze stejné kategorie - Alimentární infekce

Taoistický léčebný systém pěti prvků

Autor: Chia Mantak
EAN: 9788073367183
Dostupnost: 31 - 50ks
ks
Cena s DPH318,-
Imunologie stručně, jasně, přehledně

Autor: Jílek Petr
EAN: 9788027105953
Dostupnost: Poslední kusy
ks
Cena s DPH249,-
Klasické masáže

Autor: Tesař Vlastimil
EAN: 9788024755281
Dostupnost: Poslední kusy
ks
Cena s DPH173,-
Sleva13 %
Původní cena199,-
Jak se zbavit bolestí zad

Autor: Crowley Chris, James Jeremy
EAN: 9788024266510
Dostupnost: 51 - 70ks
ks
Cena s DPH299,-
Kognitivně behaviorální terapie - Základy a něco navíc

Autor: Becková Judith S.
EAN: 9788075535252
Dostupnost: Poslední kusy
ks
Cena s DPH499,-
Základy paliativní péče v neurologii

Autor: Bužgová Radka, Kozáková Radka
EAN: 9788074925023
Dostupnost: Poslední kusy
ks
Cena s DPH350,-

© www.oblibeneknihy.cz

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace