Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni

Kód: 0278783
429 Kč –14 %
Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni
429 Kč –14 % 365 Kč
Skladem

Detailní informace

Detailní popis produktu

Rostliny jako jídlo, rostliny jako lék - dvě samozřejmá spojení, která tvoří jeden celek. Apatyka na talíři se snaží ukázat, jak moc je tato sounáležitost těsná.

Tak může někoho překvapit, že

- bršlice kozí noha není otravný plevel na zahradě, ale je to tradicí uznávaný lék s diuretickými a krev čistícími účinky, který chválí i abatyše Hildegarda, a navíc si na bršlici pochutnáme v polévce, karbanátcích nebo pomazánce;

- meloun patří nejen do žaludku, ale také jako zkrášlovací prostředek na tvář "škaredých slečen, neboť krásné toho nepotřebují", jak říká P. O. Matthioli, autor proslulého herbáře;

- chmel není jen zásadní surovina do piva nebo pro farmaceutický a kosmetický průmysl, ale dříve se mladé chmelové výhonky z jara prodávaly na trzích a jako chřest jej připravovala i Magdalena Dobromila Rettigová;

- jetel není jenom pícnina, ale také surovina na květový jetelový med a součást méně obvyklých špenátů.

Doplňkové parametry

Kategorie: Alternativní medicína, léčitelství
Hmotnost: 0.77 kg
Autor: Jaroslava Bednářová
Datum vydání: 09/2018
Druh: Kniha
Jazyk: CZE
Značka: Fortuna Libri
Vazba: Pevná bez přebalu lesklá
ISBN: 978-80-7546-173-5
Počet stran: 328
Výška: 243,0
Šířka: 173,0
Tloušťka: 35,0
Formát: hmot

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: