Gastronomie českého středověku
Kód: 0451894Související produkty
Detailní popis produktu
Zapomeňte na klišé barbarských bouřlivých hostin, při kterých se kosti hází přes ramena psům. Středověká gastronomie elit byla vysoce kultivovaná a vynikala velice důmyslnými recepty, jež využívaly luxusních surovin, které dnes znovu pracně objevujeme. Patří mezi ně například mandlové mléko, rýžová mouka, konopný olej, ale i exotická pozapomenutá koření, jež byla dříve žádanou součástí luxusnějších pokrmů, které si s pomocí této kuchařky můžete doma sami uvařit. Poodhalí vám mimo jiné také, co stálo za úspěchem středověkých kuchmistrů a jakým způsobem probíhaly bankety na nejprestižnějších panovnických dvorech.
Kniha má velký počet nových (dosud nepublikovaných) receptů, velké množství skvělých fotografií, podrobnější výklad k tradičním surovinám a nové výsledky archeologických výzkumů, které upřesňují nebo dokonce mění naše představy o středovém způsobu života. Nalezněte znovu fascinující chutě naší minulosti a pochutnejte si!
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Literatura faktu |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.48 kg |
| EAN: | 9788027138296 |
| Autor: | Monika Černá-Feyfrlíková |
| Datum dotisku: | 11/2025 |
| Datum vydání: | 06/2024 |
| Jazyk: | CZE |
| Značka: | GRADA |
| Vazba: | Brožovaná bez přebalu lesklá |
| ISBN: | 978-80-271-3829-6 |
| Počet stran: | 224 |
| POCKSBAL: | 0 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
