Lékařská mikrobiologie

Kód: 0367653
1 159 Kč
Skladem
Repetitorium

Detailní informace

Detailní popis produktu

„Od mediků pro mediky“, to byl původní záměr při sepisování učebního textu, který začala připravovat skupina Medici Boni ještě během studia medicíny. Po mnoha pozitivních ohlasech na studijní materiály se rozhodli posunout je o úroveň výš a ve spolupráci se zkušenými odborníky z Ústavu lékařské mikrobiologie 2. LF UK a FN Motol vydali knihu, která poslouží nejen studentům, ale i lékařům, laborantům a odborníkům dalších zdravotnických profesí.

Lékařská mikrobiologie nabízí vhled do úžasného prostředí pro člověka nebezpečných mikroorganismů. Text přináší ucelený a systematický přehled klinicky nejvýznamnějších mikroorganismů, nejužívanějších antimikrobiálních látek, jednotlivých metod užívaných v praxi mikrobiologické laboratoře a v neposlední řadě i pohled na problematiku infekčních nemocí z pozice klinického mikrobiologa. Učebnice provází světem mikroorganismů a studenti ji využijí jak při přípravě ke zkouškám, tak i v následné klinické praxi.

Ve třetím vydání této učebnice je zařazena aktualizace k pandemii COVID-19, nově se objevují viry Nipah a Hendra s potenciálem další, snad i závažnější pandemie, ale třeba i jednobuněčný prvok Blastocystis, který je málokdy skutečně patogenem a zdá se, že je spíše známkou zdravého střevního mikrobiomu… A samozřejmě mnohem více. Text je opět na základě uživatelských recenzí upraven, aby byl ještě čtivější a přehlednější. Však posuďte sami.

Doplňkové parametry

Kategorie: Klasická medicína
Hmotnost: 1.4 kg
Autor: Jakub Hurych; Roman Štícha
Datum dotisku: 04/2023
Datum vydání: 11/2021
Druh: Kniha
Jazyk: CZE
Značka: Triton
Vazba: Pevná bez přebalu lesklá
ISBN: 978-80-7553-976-2
Výška: 240,0
Šířka: 170,0
Tloušťka: 39,0
Formát: hmot

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: