Výživa dialyzovaných pacientů
Kód: 0242479Související produkty
Detailní popis produktu
Knížka přináší pacientům informace o selhání ledvin, možnostech její léčby a výživě dialyzovaných pacientů. Obsahuje kapitoly o anatomii a fyziologii ledvin, o nemocech, které mohou vést k ledvinnému selhání, možnostech léčby onemocnění ledvin a ledvinného selhání, včetně dialýzy a transplantace ledvin. V dalších kapitolách je podrobně vyložena problematika jednotlivých nutrientů v potravinách, včetně jejich použití u dialyzovaných. Následující kapitoly jsou věnovány změnám, která nastanou v případě, že je pacient indikován k dialyzačnímu léčení – dietě, vhodným a nevhodným potravinám, jejich technologické úpravě, naplánováním jídelníčku, zkušenostem pacientů, stravování při zvláštních příležitostech. V poslední části jsou uvedeny recepty vhodné pro dialyzované pacienty.Doplňkové parametry
| Kategorie: | Zdravá výživa |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.18 kg |
| EAN: | 9788087250235 |
| Autor: | Petra Pokorová |
| Edice: | Rady lékaře, průvodce dietou |
| Jazyk: | CZE |
| Značka: | Forsapi |
| Vazba: | Pevná bez přebalu lesklá |
| ISBN: | 978-80-87250-23-5 |
| Počet stran: | 140 |
| POCKSBAL: | 0 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
