Osm chutí Asie
Kód: 0128562Související produkty
Detailní popis produktu
Shahaf Shabtay, šéfkuchař oblíbené pražské restaurace SaSaZu, strávil objevováním kouzla asijské kuchyně mnoho let. Nyní spojil síly s nakladatelstvím Smart Press, aby se v knize Osm chutí Asie podělil nejen o recepty a postupy, které si během svých studií a cest osvojil, ale zejména o příběhy plné vášně a dobrodružství, které se za nimi skrývají. Jídla, která vám spolu se svým týmem v této kuchařce představí, můžete znát z menu SaSaZu, ti zcestovalejší možná i ze zemí jejich původu – z jihovýchodní Asie, Vietnamu, Kambodže, Singapuru. A v těchto zemích se můžete ocitnout i vy, stačí nakoupit suroviny, obléknout si zástěru a trochu si při vaření hrát. Asijská kuchyně totiž není nic, čeho je třeba se bát, ba naopak! Nevyžaduje precizní vážení ingrediencí ani přesné postupy, vše si můžete upravit podle chuti a nápadu. Recepty jsou přizpůsobeny českým podmínkám a všechny používané suroviny jsou zde k dostání – v knize dokonce najdete i tipy a doporučení, kde si je objednat či kam se pro ně vypravit.
Kniha je členěna do osmi kapitol, z nichž každá je věnována jedné typické asijské surovině: kokosu, zázvoru a galangalu, citronu a citronové trávě, čaji, sezamu, rýži, banánu a chilli. Tyto ingredience jsou použity v receptech na saláty, polévky či hlavní jídla, ale můžete se těšit i na dezerty, nápoje i další návrhy na jejich využití (např. kokosový krém na ruce). Každý recept je navíc doplněn fotografií.Kniha také přináší spoustu informací ze zákulisí výjimečné restaurace, vypravíte se s ní na výlet do Asie či do pražské vietnamské tržnice SAPA a seznámíte se i s těmi, kteří pomohli celý koncept SaSaZu vytvořit. Kniha obsahuje 52 receptů.
Shahaf Shabtay
- Jeden z 5 nejlepších šéfkuchařů v ČR dle magazínu Týden (2011)
SaSaZu pod Shahafovým vedením
- Ocenění Michelin Bib Gourmand (2012, 2011, 2010)
- Nejlepší mezinárodní restaurace v ČR dle časopisu Euro (2011)
- Nejlepší (2011), 2. nejlepší (2012) a jedna z 10 nejlepších restaurací v ČR (2010) dle Hospodářských novin
- Nejlepší asijská restaurace v Praze dle Prague Post (2011, 2010)
- Jedna z Top 10 restaurací dle Maurerova výběru Grand Restaurant (2009)
- Certificate of Excellence portálu Trip Advisor (2011)
Doplňkové parametry
Kategorie: | Národní, regionální kuchařky |
---|---|
Hmotnost: | 0.91 kg |
Autor: | Shahaf Shabtay |
Datum vydání: | 10/2012 |
Druh: | Kniha |
Jazyk: | CZE |
Značka: | Smart Press |
Vazba: | Pevná bez přebalu lesklá |
ISBN: | 978-80-87049-54-9 |
Počet stran: | 180 |
Výška: | 210,0 |
Šířka: | 260,0 |
Tloušťka: | 10,0 |
Formát: | hmot |
POCKSBAL: | 5 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.